DÜŞÜNÜYORUZ...

Çokça şey düşünüyoruz gün içinde. Hayatımızda var olanları da var olmayanları da düşünüyoruz. Başımıza gelenleri de gelecekleri de gelmeyecekleri de düşünüyoruz. Bizi biz kılan da düşünebilmemiz. Bizi biz yapan, var olmamızı sağlayan, onunla anılacak olduğumuz şeyler düşüncelerimiz.

 Çokça şey düşünen bizler her düşündüğümüzü de söylemek istiyoruz. Bazen unutuyoruz bazı düşüncelerin içimizde kalması gerektiğini. Her zaman için doğru olmasa da çoğu zaman düşünceleri tutmak gerekir içerde. Bunu kaçırıyoruz. Ama bunu yapmayı da öğrenmemiz gerekiyor. Kendi başımıza öğrenemesek de hayat bize bir şekilde o yolu çiziyor zaten. 

 Zamanla ve hatalar yaptıkça da anlıyoruz aslında içimizde tutmanın çok daha doğru olduğunu çoğu zaman. Hataların geride bıraktığı derslerle daha çok düşünüyoruz öncesinde çok düşünmediğimiz şeyleri. Böylelikle hem hata yapmamayı öğrenmiş hem de hayatımıza yeni şeyler katmış oluyoruz. Biliyoruz ki bizi biz yapan da bizi tamamlayan da onlar. Her birimiz hatalarımızla düşüncelerimizle varız ,anlıyoruz.

Yorumlar

  1. İnsan kendisi hakkındaki düşünceleri bir şekilde gizliyor (kötü olanları) lakin başkalarının hatalarını gizleme hususunda bir o kadar da acımasız. İyi olduğu düşünceler ve ameller ise hemen izhar ediliyor. Halbuki riya diye bir şey var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Ama affınıza sığınarak ne demek istediğinizi anlamadığımı söylemek istiyorum. Biraz daha açabilirseniz memnun olurum.

      Sil
    2. Yazınızdaki "bazı düşüncelerin içimizde kalması gerektiği" cümlesi aklıma bunları getirdi.

      Sil
    3. Anladım, çok teşekkür ederim düşünceniz için

      Sil
  2. "Bazı düşüncelerin içimizde kalması gerektiği"ni okuyunca benim de aklıma ilk yazıp yazıp çöpe attığım imha ettiğim yüzlerce yazı geldi. Kim bilir biri onları okusa neler neler düşünür. Çok düşünüyor az yansıtıyoruz düşündüklerimizi. Ve bence insan anlattıklarından çok anlatmadıkları anlatamadıklarıdır.
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Ve bence insan anlattıklarından çok anlatmadıkları anlatamadıklarıdır. '' Ne kadar doğru. Düşüncen ve yorumun için teşekkür ederim. Gülücüklü kal...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

NUR - Malezya dizisi

İDEALLEŞTİREMEDİKLERİMİZDEN MİSİNİZ?

ŞÜKÜR